10 Redenen Waarom Zweden De Moord Op Olof Palme Niet Oplost

List Price: $15.99

Add to Cart
About the author:
Marc Pennartz (1966) was redacteur van het Nederlandse reclasseringsblad Vrij Spraak, schreef over muziek voor Humo en woonde zeven jaar in Zweden waar hij een Nederlandstalige nieuwssite startte die de Zweedse actualiteit coverde. Ook verdiepte hij zich in de moordzaak-Palme. Dit boek bevat hiervan de weerslag. Eerder publiceerde hij een bundel columns over het leven als immigrant in Zweden. In 2004 debuteerde Pennartz als thrillerschrijver met Moscow Hearts.

10 Redenen Waarom Zweden De Moord Op Olof Palme Niet Oplost
 

Authored by Marc Pennartz

De beroemde FBI-agent Robert Ressler noemde het "de misdaad van de eeuw". Anderen spreken van de "Europese Kennedy-moord". Op 28 februari 1986 om 23.21 uur werd de Zweedse premier Olof Palme doodgeschoten langs een drukke straat in het centrum van Stockholm. Dertig jaar later is de moord nog altijd onopgelost.

Hoe kon dit gebeuren in het voorbeeldige, vreedzame Zweden? Wat ging er mis tijdens het politieonderzoek? Werd Palme het slachtoffer van een samenzwering? Of was de licht ontvlambare crimineel Christer Pettersson de dader? En wie was eigenlijk die andere man die de politie, buiten het zicht van de media, als hoofdverdachte beschouwde?

10 Redenen Waarom Zweden De Moord Op Olof Palme Niet Oplost voert de lezer mee naar de plaats van de misdaad, volgt en analyseert de vaak bizarre sporen, vertelt waarom Palme zowel geliefd als gehaat werd, verklaart waarom de moord een cold case is geworden en geeft desondanks antwoord op de meest prangende vraag: wie haalde de trekker over?

De moord op Olof Palme gaf het startschot voor nordic noir, zoals de stroom aan Scandinavische thrillers wordt genoemd die intussen ook Nederland en België heeft overspoeld. Op basis van de boeken van Leif GW Persson, die zweven tussen fictie en true crime, werd ook een tv-serie over het misdrijf gemaakt. Maar de ware achtergronden van de moord zijn in Nederland en België maar spaarzaam belicht. Tot nu.


Publication Date:
2016-01-28
ISBN/EAN13:
151935049X / 9781519350497
Page Count:
288
Binding Type:
US Trade Paper
Trim Size:
6" x 9"
Language:
Dutch; Flemish
Color:
Black and White
Related Categories:
True Crime / General
Site Help Order Help Policies Contact