SoloMan

List Price: $19.50

Add to Cart
About the author:
Jack van Ommen schrijft over zijn levenservaringen in de Tweede Wereldoorlog, de verschillende landen en werelddelen waar hij gewoond heeft en zijn solo zee zeil avonturen. Zijn reislust begon al met op vijftien jarige leeftijd op zijn eentje van Holland naar Italië te liften en toen hij op negentien jarige leeftijd naar Californië vertrok had hij al dertien landen in West Europa en Noord Afrika bezocht. Afgekeurd in Nederland kwam hij toch als dienstplichtige in Vietnam terecht, in 1961, wat hij daar meemaakte is een bijzondere belevenis. In deze periode, vanuit Saigon, bezocht hij, met zijn Amerikaanse vrouw, zes Zuidoost Aziatische landen. Voor zijn beroep reisde hij geregeld in Europa en Azië. Overal ontdekt hij nieuwe verhalen door zijn nieuwsgierigheid en interesse in de mensheid, geholpen met zijn talen kennis.
In zijn boeken en op zijn blog accentueert hij zijn belevenissen met prachtige professionele fotografie.
Zijn artikelen verschijnen geregeld in Amerikaanse en Nederlandse tijdschriften, onder andere: "Zeilen" en "Spiegel der Zeilvaart". Hij debuteerde met "De Mastmakersdochters" www.DeMastmakersdochters.nl in 2012. En de Engelse vertaling: "The Mastmakers' Daughters" www.TheMastmakersDaughters.us . Dit is de biografie van zijn moeder en het contrasterende verhaal over haar nicht, met de zelfde meisjesnaam. Over zijn moeders concentratiekamp ervaring en haar Nazi nicht. Zijn meest recente boek is "SoloMan", www.SoloMan.nl het negen jaar zeilavontuur. In dit boek en op zijn blog getuigd hij van zijn vreugde in het leven en het overleven en overkomen van tegenslagen met de hulp van zijn geloof in God, net zoals zijn moeder in "De Mastmakersdochters".
Zijn blog: www.ComeToSea.us

SoloMan
 

Alleen op zee met God en AOW

Authored by Jack van Ommen
Photographs by Jack van Ommen

"Het is volle maan maar de zware bewolking en lichte regen belemmeren het zicht. De vuurtoren zwaait met vaste regelmaat haar licht over het trieste schouwspel. Het licht van mijn hoofdlamp gaat verloren in het donker.
Langzaam begint het tot me door te dringen dat een stuk van mijn leven wordt afgesloten".

In "SoloMan" herbeleeft Jack van Ommen zijn ongelooflijk avontuur dat begon aan de Amerikaanse westkust en negen jaar later tot een voorlopig einde kwam in een wilde storm in de Middellandse Zee. Hij begon zijn droom in een negen meter zeilboot met $150 op zijn bankrekening. Na 51 landen en 48.000 zeemijlen in het kielzog, komt er een abrupt einde aan zijn ontdekkingsreis. Hij verliest zijn boot en al zijn bezittingen.
Dit is het verhaal van een levensveranderende ervaring op zee en hoe hij tegenslagen te boven komt met doorzetten, hoop en houvast in zijn geloof in God en mensheid.

Jack van Ommen, Amsterdam 1937. Thuishaven: Gig Harbor, Washington, V.S.
Eerdere uitgaves: "De Mastmakersdochters" 2012. www.DeMastmakersdochters.nl
Artikelen van Jack van Ommen verschijnen geregeld in Nederlandse en Amerikaanse tijdschriften.
Website: www.SoloMan.nl
Blog: www.ComeToSea.us


Publication Date:
2016-02-06
ISBN/EAN13:
1523928123 / 9781523928125
Page Count:
324
Binding Type:
US Trade Paper
Trim Size:
8" x 10"
Language:
Dutch; Flemish
Color:
Black and White
Related Categories:
Travel / General
Site Help Order Help Policies Contact