Pasi pe versuri soptite

List Price: $9.99

Add to Cart

Pasi pe versuri soptite
 

Poezii

Authored by Karina Rus-Mitco
Edited by Vasile Poenaru

FOOTSTEPS ON MURMURED POETRY LINES

This book is in Romanian. It is the very young Karina's first volume of poetry.

KARINA RUS-MIŢCO: O VOCE NOUĂ?

O fată de o timiditate excesivă, care mă privea pe sub ochelarii parcă prea grei pentru faţa ei mare şi în continuă mirare; o adolescentă a cărei sensibilitate emana din orice vorbă, cumpănită într-un discret efort de exteriorizare; o elevă puţin prezentă în discuţiile şi controversele din clasă, care cu greu lăsa să transpară un gând sau un sentiment, în contextul vreunei lecţii. Mare mi-a fost mirarea când, într-o zi, s-a îndreptat spre mine şi mi-a încredinţat un mănunchi de poezii scrise de ea.
Textele erau surprinzător de sincere şi curate în exprimare. Nu sufereau de «boala» pesimismului tipic adolescentin şi nici nu «semănau» cu alte texte, de poeţi cunoscuţi, cum se întâmplă de obicei cu debutanţii liceeni. Dovedeau mirare şi o sete de cunoaştere a Vieţii pe care atunci parcă o descopereau. Stări, străfulgerări şi imagini ale Realului, un jurnal intim pus în pagină aproape impecabil. Era o voce pură şi totuşi neclară întotdeauna. Mai era de lucru la versurile acelea! I le returnam cu sfială, parcă să nu o rănesc prea tare. Unele, bifate, le admiram sincer şi o bucuram, însă neştiut, fără efuziuni. Am simţit că se poate mai mult şi am ridicat ştacheta: i-am cerut să abandoneze prozodia clasică, stânjenitoare, a exprimării directe şi sincere.
Lucrul acesta parcă a speriat-o, dar au început, în zilele următoare, să răsară mici perle de simţire adevărată, într-o exprimare personală. I-am sugerat să facă o selecţie de texte şi să se gândească la un volum viitor! Astfel, cred că am participat la naşterea unei noi voci poetice, care, însă mai are mult de muncit şi de citit pe planeta fără de sfârşit şi margini a Poeziei româneşti!

Prof. Tudor Dragomir
Publication Date:
2016-02-22
ISBN/EAN13:
1530116848 / 9781530116843
Page Count:
64
Binding Type:
US Trade Paper
Trim Size:
6" x 9"
Language:
Romanian; Moldavian; Moldovan
Color:
Black and White
Related Categories:
Poetry / General
Site Help Order Help Policies Contact