Vulpi si gaini

List Price: $11.99

Add to Cart

Vulpi si gaini
 

Roman

Authored by Loredana Dicu
Edited by Vasile Poenaru

Foxes and Hens. A Novel

This book is in Romanian. It is an innovating piece of writing by a very young novelist.

Iată ce ne spune Loredana Dicu despre cartea sa, Vulpi şi găini:

Aici e locul unde am strâns o serie de idei într-o nouă poveste despre om în căutarea echilibrului, cu luptele sale interioare şi încercările de a se poziţiona în ordinea firească a lumii.

Născut doar cu instinctul de a supravieţui, omul e sortit să împrumute restul de la lume fară discernământ şi astfel ajunge martorul propriilor conflicte.

În cele din urmă apariţia tot mai pregnantă a dezechilibrului va duce într-un singur sens… către nebunie şi dincolo de ea.

De fapt, mesajul cărţii este mult mai adânc decât spun aceste cuvinte... iar un scurt pasaj ales de Editură pentru a da o indicaţie în acest sens ar fi acesta:

Soarele: „Omule, din curiozitate ai gustat şi ţi-a plăcut, din curiozitate ai iubit şi ţi-a plăcut, din curiozitate ai omorât şi ţi-a plăcut. Aşa ai descoperit plăcerea. Din plăcere ai exersat până ai ajuns să metabolizezi şi să transformi în instinct toate încercările în drumul tău către descoperirea ta. Şi-acum îţi aduni rămăşiţele conştiinţei împrăştiate în univers încercând să te reîntregeşti, să devii ce-ai fost odată. Şi pe măsură ce vei asimila toate stările şi toate acţiunile pe care acum crezi că le inventezi, fără să ştii de fapt că tu doar reuşeşti să te reconstruieşti la ce-ai fost odată, îţi vei da seama că eşti una cu universul, o energie risipită în mii de stări, de forme şi emoţii.”

Citiţi cartea şi trageţi propriile concluzii: e un efort ce merită a fi făcut, pentru că avem de a face cu o formulă literară foarte interesantă.
Publication Date:
2016-06-26
ISBN/EAN13:
1534906630 / 9781534906631
Page Count:
120
Binding Type:
US Trade Paper
Trim Size:
6" x 9"
Language:
Romanian; Moldavian; Moldovan
Color:
Black and White
Related Categories:
Fiction / Psychological
Site Help Order Help Policies Contact