Surori metrese Timpului

List Price: $26.99

Add to Cart
About the author:

Poetul ovidiu oana-pârâu se prezintă:

Activitatea publicistică a debutat în 2006 cu volumul „Clopotul, limbaj universal” – o selecţie de poezie despre clopote din literatura universală, care include şi ciclul „ARAMA” al subsemnatului.

În anul 2006 mi s-a făcut onoarea de a fi publicat în paginile suplimentului literar al cotidianului 24 ORE din Iaşi şi în antologia de poezie a Editurii ANAMAROL – „SPIRALELE VIEŢII”.

În luna octombrie 2006 am lansat – la aceeaşi editură – volumul tematic „SURORI METRESE TIMPULUI” reunind ciclurile de poezie despre anotimpuri.

În 2008 am apărut în antologia de poezie de dragoste „FREAMĂT DE TIMP – FREAMĂT DE DOR” al editurii 3D din Drobeta-Turnu Severin, iar poezie religioasă mi-a fost publicată în mai multe numere ale ziarului „Învierea” al Mitropoliei Banatului.

În 2006 am publicat în format electronic volumul de poezie şi ghicitori „Jucării pentru copii”.

Din decembrie 2008 sunt prezent în antologia „Ce enigmatică eşti, femeie...” a editurii 3D din Drobeta-Turnu Severin.

În 2012 am publicat basme şi legende versificate în Antologia „Simbioze Lirice” apărută la Editura Anamarol.

Tot în 2012 am publicat o selecţie de pasteluri în Antologia „Fântâni de gând prin univers”, volum editat cu sprijinul Asociaţiei „Poezia Artelor”.

În 2012 a apărut Antologia de poezie pentru copii „Cărticica mea de vară”, în care am publicat ciclul de poezie “Jucării pentru copii”.

În octombrie 2016 a apărut la Editura Coresi SRL (WWW.CORESI.NET) volumul de sonete „Răspunsuri pentru Will”, menit să comemoreze 400 de ani de la trecerea în nemurire a Marelui Shakespeare.

Vă mulţumesc şi vă urez la bună citire!

ovidiu oana-pârâu


Surori metrese Timpului
 

Pasteluri

Authored by Ovidiu Oana-parau
Edited by Vasile Poenaru
Edition: the 1st international edition

Sisters—Time’s Lovers. Lyrical Landscapes

This book is in Romanian. It shows Romanian poet ovidiu oana-pârâu’s deep love for, and appreciation of, nature and its beautiful landscapes.

Frumoasa carte de pasteluri Surori metrese Timpului, datorată înzestratului poet ovidiu oana-pârâu reprezintă o adevărată încântare pentru iubitorii de poezie.

În rândurile de mai jos, autorul îşi prezintă volumul:

Volumul de pasteluri îl dedic Şcolii româneşti, care are atâta nevoie să redescopere Limba Română.

Educatorii îi vor învăţa cu aceste versuri pe prichindei să pronunţe cu fermitate şi să ritmeze cu gingăşie.

Învăţătorii pot folosi descrierile mele pentru a-i ajuta pe şcolari să înţeleagă de-a binelea natura, devenită pentru ei un alt oarecare spaţiu virtual.

Dascălii de limba română au la îndemână alcătuiri de suflet, care pot sădi în elevi şi liceeni respectul faţă de frumosul simplu, iar Profesorii de arte vor avea în pasteluri modele care să-i inspire să se exprime prin culoare ori prin sunet şi să le arate că visurile pot fi atinse.

Iar mai apoi, toţi aceştia şi chiar voi, ceilalţi, să nu uitaţi să răsfoiţi din când în când o carte ca prag spre universalitate şi înţelegere a faptului că Dumnezeu se află în noi şi în tot ceea ce ne înconjoară.

Ştiu locul pastelurilor mele în peisajul contemporan, un gen literar puţin abordat în ultima jumătate de veac. Cele 200 de pasteluri ale volumului „Surori metrese timpului” creează o frescă unică în galeria literaturii române prin diversitatea şi complexitatea imaginilor care o compun. Ele vor închide un cerc deschis acum aproape 140 de ani cu Pastelurile lui Vasile Alecsandri.

Eu am mutat Limba Română în spaţiul tipografic şi cel virtual pentru vecie şi pentru toate sufletele şi minţile care vor vrea să o înţeleagă altfel decât din serbedele dicţionare.

Unii spun că scriu, dar eu sunt doar un fotograf de gânduri…

Pastel? Eu doar reaşez cuvintele astfel încât cei interesaţi să poată vedea splendoarea lumii ascunsă de perdeaua gândurilor.

Pastelul, acest instantaneu liric, este – în comparaţie cu natura – doar o imagine sărăcăcioasă, ai cărei pixeli sunt cuvintele, limitate şi ele în raport cu infinita ingeniozitate a lumii vii.

Minipastelurile sunt o şarjă spre lumea vie de dincolo de noi.

Poezia este calea spre el, spre univers, parcursă cu demnitate şi smerenie, dar nu cu umilinţă. Odată ajuns la ea, la poezie, te poţi cu adevărat vedea şi pe tine – autor sau cititor.

Oricine priveşte cu sufletul o floare sau aude lumina lunii, va simţi pulsul acelei vieţi pe care, de regulă, o ignorăm.

În jurul nostru este atâta pace, încât nu pot pricepe cum noi ne împovărăm cu atâta ură.

Reiau ca încheiere: eu doar fotografiez în cuvinte ceea ce se află în noi, în fiecare, omagiul naturii şi vieţii care se primeneşte constant în jurul nostru...

Cât despre pasteluri? Citiţi şi apoi mergeţi să trăiţi frumosul la el acasă!

ovidiu oana-pârâu
Publication Date:
2016-10-13
ISBN/EAN13:
1539439461 / 9781539439462
Page Count:
288
Binding Type:
US Trade Paper
Trim Size:
6" x 9"
Language:
Romanian; Moldavian; Moldovan
Color:
Black and White
Related Categories:
Poetry / Subjects & Themes / Nature
Site Help Order Help Policies Contact